Înapoi la rețete
Tort de ciocolata cu fructe de pădure
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
Ingrediente

- BLAT:180g de unt  

- 3 linguri de Floriol natural bogat în vitamina E, plus puțin extra pentru uns  

- 200g de ciocolată neagră, tocată  

- 4 ouă mari  

- 200g de zahăr brun  

- 50g de faină  

- 50g de migdale măcinate  

- GLAZURĂ: 70g de unt  

- 175g de ciocolată neagră ruptă   

- 280g de zahăr pudră, cernut  

- 1 lingură sirop de zahăr sau sirop de arțar  

- 120ml de smântână fermentată  

- 1 linguriță extract de vanilie  

- DECOR: 500g mix de fructe de pădure  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 180ºC. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort. Pune uleiul, untul și ciocolata într-o cratiță și topește-le încet, până când obții un sos omogen. Între timp, bate laolaltă ouăle și zahărul cu un mixer, aproximativ 5 minute, până când se îngroașă puțin compoziția.

2. Toarnă sosul de ciocolată în amestecul de oua și încorporează-l cu grijă, folosind o lingură mare de metal. Amestecă făina, migdalele și ¼ linguriță de sare de mare, apoi înglobează-le în compoziția cu ouă. Toarnă amestecul obținut în forma de copt și dă totul la cuptor 30-40 de minute, până când formează o crustă subțire la suprafață. Lasă tortul să se răcească puțin în formă, apoi scoate-l pe un grătar pentru prăjituri.

3. Pentru glazura de ciocolată, topește untul și ciocolata la bain-marie sau la microunde, pe treaptă mică. Toarnă compoziția de ciocolată într-un bol, adaugă mierea , apoi smântâna și vanilia. Amestecă totul cu zahărul pudră. Dacă ai un robot de bucătărie, folosește-l pentru a mixa ingredientele. Dacă ți se pare ca glazura e prea groasă, adaugă câteva linguri de apă fierbinte.

4, Ornează tortul cu glazură, las-o să se întărească, apoi presară fructele de pădure deasupra.

Poftă bună!