Înapoi la rețete
Tartă îmbujorată cu năut și roșii
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 1 bucată de aluat de tartă (congelat sau făcut în casă)

- Făină (necesară doar pentru a pregăti suprafețele)

- 300g de năut

- 30g fistic

- 1 lingură de ulei Floriol Vitamina E

- 1 linguriță de sare

- jumătate de linguriță de piper

- 250g de brânză sărată (la alegere), dată pe răzătoare

- 1 ceapă roșie

- 500g de roșii cherry feliate pe jumătate

- 1 ou mare

- 125g busuioc mărunțit

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, iar apoi transferă-l pe o foaie de copt.

2. Pune într-un chopper năutul, fisticul, usturoiul, coaja de lămâie, sarea, piperul și o lingura de ulei Floriol Vitamina E și mărunțește-le timp de 15 secunde.

3. Presară jumătate din cantitatea de brânză peste aluat, lăsându-i marginea liberă. Adaugă trei sferturi din amestecul pregătit mai devreme peste brânză, iar apoi pune ceapa și roșiile. Presară restul de mix și de brânză pe deasupra. Acum poți împături marginea pentru a forma tarta, iar cu o pensulă de patiserie, întinde oul pe deasupra, pentru a forma o crustă.

4. Bagă tarta la cuptor pentru 15-18 minute, până când crusta devine aurie, iar roșiile încep să se coacă.

5. Presară la final busuiocul mărunțit peste tartă pentru un plus de savoare!

Poftă bună!