Înapoi la rețete
Tapenade de măsline verzi
Timp de preparare: 15 minute      Dificultate: ușoară
Ingrediente
  • 300g de măsline verzi (păstrează câteva deoparte pentru ornat)  
  • 1 cățel de usturoi, decojit  
  • 1 lingură de capere, bine scurse  
  • zeamă de la ½ lămâie  
  • 2 linguri ulei Floriol cu ulei de măsline  
  • câteva frunze de busuioc, pentru ornat  
  • chifle proaspete, pentru servit  
Mod de preparare

1. Scoate sâmburii măslinelor, dacă nu ai cumpărat unele cu sâmburii deja scoși, și pune-le în vasul robotului de bucătărie sau în blender. Zdrobește usturoiul cu ajutorul unei prese speciale sau toacă-l cât poți de mărunt. Adaugă-l în vasul robotului împreună cu zeama de lămâie, uleiul Floriol cu ulei de măsline și caperele.

2. Mixează toate ingredientele, gustă pasta obținută și, dacă ți se pare că are nevoie mai presară sare (de obicei măslinele sunt destul de sărate).

Transferă tapenade în boluri pentru servit și ornează cu frunze de busuioc și măslinele puse deoparte.

Poftă bună!