1. Sotează prazul într-o oală adâncă cu 150ml ulei.
2. Asezonează cu sare, piper și chilli.
3. Gătește timp de 20-25 de minute.
4. Apoi, adaugă zahărul brun și gătește încă 10 minute.
5. Adaugă usturoiul, apoi vinul alb.
6. Gătește câteva minute și adaugă supa de pui.
7. Lasă totul la fiert, la foc mic, timp de 15 minute.
8. Mută supa, cu grijă, într-un blender și transformă totul într-un piure fin.
9. Mută supa înapoi în oală și adaugă smântâna lichidă.
10. Servește supa cu topping de bracon caramelizat.
11. Pentru a pregăti bacon-ul, mai întâi preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
12. Pune bacon-ul pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu și lasă la cuptor 20 de minute, sau până când acesta devine crocant.
13. Scoate tava și, cu o pensulă, aplică un strat gros de sirop de arțar pe fiecare felie de bacon.
14. Lasă din nou la cuptor 6-8 minute.