Înapoi la rețete
Supă cremă de praz cu bacon caramelizat
Timp de preparare: 120 de minute     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- 6 tulpini de praz feliat

- 150ml ulei Floriol Vitamina E

- Sare

- Piper

- O lingură paprika afumată

- Un sfert de lingură de chili

- 2 linguri zahăr brun

- 2 căței de usturoi tocat

- 100ml vin alb sec

- Un litru supă de pui

- 200ml smântână de gătit

- 100gr ceapă verde feliată

- 4 felii de bacon

- 2 linguri sirop de arțar

Mod de preparare

1. Sotează prazul într-o oală adâncă cu 150ml ulei.

2. Asezonează cu sare, piper și chilli.

3. Gătește timp de 20-25 de minute.

4. Apoi, adaugă zahărul brun și gătește încă 10 minute.

5. Adaugă usturoiul, apoi vinul alb.

6. Gătește câteva minute și adaugă supa de pui.

7. Lasă totul la fiert, la foc mic, timp de 15 minute.

8. Mută supa, cu grijă, într-un blender și transformă totul într-un piure fin.

9. Mută supa înapoi în oală și adaugă smântâna lichidă.

10. Servește supa cu topping de bracon caramelizat.

11. Pentru a pregăti bacon-ul, mai întâi preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

12. Pune bacon-ul pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu și lasă la cuptor 20 de minute, sau până când acesta devine crocant.

13. Scoate tava și, cu o pensulă, aplică un strat gros de sirop de arțar pe fiecare felie de bacon.

14. Lasă din nou la cuptor 6-8 minute.

Poftă bună!