Înapoi la rețete
Supă cremă de cartofi dulci cu scorțișoară și crutoane cu sirop de arțar
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- 80 ml Floriol Vitamina E

- 300 g morcovi, tăiați în sferturi

- O ceapă mare, tocată

- 2 căței de usturoi, tocați fin

- O lingură de scorțișoară

- O linguriță fulgi de chili

- Nucșoară

- 300 g cartofi dulci, tăiați în cuburi mari

- 2 frunze de dafin

- 2 felii de pâine uscată, tăiate crutoane

- O lingură de sirop de arțar

Mod de preparare

1. Încălzește 2 linguri de ulei într-o oală adâncă.

2. Adaugă morcovii, ceapa și usturoiul și călește-le până 8-10 minute.

3. Adaugă condimentele și gătește încă un minut.

4. Adaugă cartofii dulci, frunzele de dafin și 6 căni de apă (aproximativ 750 ml).

5. Lasă totul să fiarbă la foc mic până când legumele sunt moi.

6. Între timp, încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie mare.

7. Adaugă pâinea și prăjește la foc mic până când aceasta este aurie.

8. Ia tigaia de pe foc, adaugă siropul de arțar și amestecă până când toată pâinea este acoperită.

9. Scoate frunzele de dafin din supă.

10. Cu un blender de mână, transformă supa în cremă.

11. Servește alături de crutoane cu sirop de arțar.

Poftă bună!