Înapoi la rețete
Somon cu sparanghel si dressing de lamâie
Timp de preparare: 40/50 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente
  • 2 bucăți de somon file cu piele  
  • 300 g sparanghel  
  • 2 lămâi  
  • O mână de frunze de pătrunjel  
  • Ulei Floriol Omega 3 ți 6  
  • Sare, piper  
  • 2 căței usturoi  
Mod de preparare

1. Așază somonul cu pielea în jos într-o tigaie cu puțin Ulei Floriol Omega 3 si 6.

2. Condimentează cu sare și piper.

3. Prăjește aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

4. Întoarce pe laterale si se lasă câte 2 minute pe fiecare.

5. Scoate somonul din tigaie și se așază pe farfuria de servit.

6. Fierbe sparanghelul 5 minute în apă cu sare.

7. Scurge și sotează într-o tigaie cu 2 linguri de Ulei Floriol Omega 3 și 6.

8. Condimentează după preferință cu sare, piper și adaugă un cățel de usturoi pisat.

9. Așază sparanghelul în farfurie alături de somon.

10. Curăță de coajă două lămâi, evitând partea albă, pentru dressing.

11. Fierbe cojile în apă.

12. Scurge cojile de apă și așază-le într-un pahar de mixer vertical.

13. Adaugă zeama de la 1/2 de lămâie, 50g Ulei Floriol Omega 3 și 6, sare, piper, 1 cățel usturoi, frunzele de pătrunjel și mixează totul până devine o cremă.

14. Cu dressingul obținut asezonă somonul și garnitura de sparanghel.

Poftă bună!