Înapoi la rețete
Salată Nicoise
Timp de preparare: 15 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente
  • 8 cartofi noi  
  • 50 g fasole verde  
  • 3 ouă  
  • O jumătate de salată iceberg  
  • 50 g măsline negre fără sâmburi  
  • 2 roșii medii  
  • 145 g ton la conservă  
  • Ingrediente Dressing: Jumătate de cățel de usturoi, 1 lingură muștar Dijon, 2 linguri oțet de vin roșu, 4 linguri Floriol ulei Presat la Rece din Semințe de Floarea-Soarelui  
Mod de preparare

1. Zdrobește usturoiul.

2. Combină usturoiul cu muștar și oțet.

3. Adaugă ușor uleiul Floriol.

4. Pune dressing-ul deoparte.

5. Pune cartofii într-o oală cu apă rece și sărată.

6. Pune apa la fiert apoi redu focul.

7. Adaugă fasolea și gătește 5 minute.

8. Scoate fasolea și pune-o în apă cu gheață pentru a se opri din gătit.

9. Gătește cartofii încă 5 minute, apoi scoate-i și lasă-i să se răcească.

10. Taie cartofii în jumătăți sau sferturi și amestecă-i într-un bol cu o lingură de dressing.

11. Fierbe ouăle timp de 7 ½ minute, apoi transferă-le într-un bol cu apă rece.

12. Curăță ouăle și taie-le în jumătăți.

13. Adaugă salata, fasolea și măslinele în bol alături de cartofi. Adaugă mare parte din dressing și amestecă.

14. Împarte salata în porții și adaugă roșiile, ouăle, tonul și adaugă restul de dressing.

Poftă bună!