Înapoi la rețete
Risotto cu Parmigiano Reggiano
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute     Dificultate: Complexă
Ingrediente

- 300g orez  

- 225 Parmigiano Reggiano  

- 40g ciuperci  

- o legătură de ceapă  

- 1 cub baza pentru mâncare  

- 150ml vin alb sec  

- sare   

- piper proaspăt măcinat  

- 3 linguri de ulei Floriol cu ulei de măsline  

Mod de preparare

Dizolvă cubul pentru mâncare în 850 ml apă clocotită. Adaugă ciupercile și lasă-le să fiarbă timp de 30 de minute. Între timp încinge uleiul Floriol cu ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă orezul pentru risotto și lasă-l la foc timp de două minute până când devine translucid.

Adaugă ceapa și amestecă continuu timp de 3 minute. Toarnă vinul și apoi adaugă ciupercile. Lasă totul pe foc 20-25 de minute, adăugând din când în când supa, dacă este nevoie. Amestecă și mai lasă pe foc 2-3 minute.

Servește-l cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.

Garantăm gustul bun!

Poftă bună!