Înapoi la rețete
Quiche cu legume și nucșoară
Timp de preparare: 1 ora si 40 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 175g făină  

- 1 gălbenuș   

- 100g unt rece   

- 200g smântână grasă  

- 200ml smântână pentru gătit   

- 1 cartof dulce mic   

- ½ ardei gras roșu   

- 5-6 ciuperci brune  

- 1 legătură pătrunjel   

- 50 ml ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- ½ linguriță nucșoară proaspăt răzuită   

- 3 ouă   

- Un praf de sare, unul de piper  

- ½ linguriță busuioc uscat  

- ½ linguriță cimbru uscat   

- 4-5 rosii cherry   

Mod de preparare

1. Pentru aluat mixați făina cu untul rece și gălbenușul până ce obțineți un aluat sfărâmicios. Formați o bilă din aluat, puneți-l într-o formă de tartă cu diametrul de 20 de cm și modelați-l direct în formă cu degetele, lăsați aluatul să depășească puțin forma de tartă.

2. Înțepați aluatul de pe fundul tăvii cu o furculiță din loc în loc, apoi dați aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute sau până ce acesta s-a întărit.

3. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneți o bucată de foaie de copt peste aluatul din tavă și greutăți pentru copt sau năut.

4. Coaceți aluatul pentru 15 minute, înlăturați apoi greutățile și foaia de copt și mai coaceți 15 minute sau până ce aluatul este ușor auriu.

5. Lăsați aluatul să se răcească și ocupați-vă de compoziție între timp. Tăiați cubulețe cartoful dulce, ardeiul și ciupercile.

6. Puneți uleiul într-o tigaie și odată ce acesta s-a încins adăugați cartoful tăiat cubușețe și ardeiul și gătiți preț de 5 minute amestecând constant, adăugați apoi ciupercile și pătrunjelul tocat mărunt și mai gătiți preț de 2 minute. Lăsați legumele deoparte.

7. Într-un bol amestecați cele două tipuri de smântână, ouăle, nucșoara, sarea, piperul, busuiocul și cimbrul uscat. Puneți legumele trase în tigaie peste aluatul de quiche, puneți apoi amestecul de smântână și ou și roșiile cherry tăiate jumătăți.

8. Dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce quiche-ul este auriu. Opriți cuptorul și mai lăsați quiche-ul în cuptor cu ușa întredeschisă preț de 15 minute. Serviți cald sau rece cu o salată fresh lângă.

Poftă bună!