Înapoi la rețete
Pulpă de rață confit, cu linte și mere caramelizate
Timp de preparare: 3 ore (plus timpul de marinat peste noapte)     Dificultate: complexă
Ingrediente

- PENTRU RAȚA CONFIT: 3 foi de dafin, pisate  

- 3 căței de usturoi, tocați grosier  

- 50g sare grunjoasă de mare  

- 4 pulpe de rață  

- aproximativ 400g grăsime de rata sau de gâscă   

- 400ml ulei Floriol Floarea Soarelui  

- frunze de salata, pentru servit  

- PENTRU LINTE: 1 lingura ulei de Floriol natural bogat în vitamina E   

- 1 morcov, tocat mărunt  

- 1 ceapă, tocata mărunt  

- 1 tulpină de țelină (Apio), tocata mărunt  

- 1 frunză de dafin  

- 200g de linte verde  

- 500ml supă de pui   

- PENTRU MERELE ȘI CEAPA CARAMELIZATE: 50g unt  

- 2 linguri ulei de Floriol natural bogat în vitamina E  

- 1 linguriță de zahăr  

- 2 cepe, tăiate în sferturi  

- 4 mere mici (sau 8 mai mari, tăiate in jumătăți)  

Mod de preparare

1. Pentru rața confit, amestecă piperul cu foile de dafin, usturoiul și sarea, apoi presară o treime din mix pe fundul unui vas termorezistent. Așează deasupra pulpele de rață, cu pielea în sus, într-un singur strat, apoi presară restul de sare. Acoperă cu folie alimentara și dă-le la frigider peste noapte timp de cel puțin 24 de ore.

2 Încinge cuptorul la 140ºC. Îndepărtează sarea nedizolvată de pe carne. Pune grăsimea de rață sau de gâscă și uleiul Floriol de Floarea Soarelui într-o cratiță care poate fi dată și la cuptor și las-o pe foc până când se topește complet și începe sa facă bule de aer. Stinge focul și scufundă pulpele de rață în grăsime – trebuie să fie complet acoperite, așa că mai poți adăuga ulei Floriol dacă este nevoie. Dă-le la cuptor timp de 2 ore și nu îți face griji că ar fi „prea multa grăsime”, carnea nu va absorbi deloc din grăsime, ci va ieși crocantă și delicioasă la final.

3. In timp ce se gătește carnea, pregătește lintea. Încinge uleiul Floriol Floarea Soarelui într-o cratiță încăpătoare. Adaugă morcovul, ceapa, țelină, foaia de dafin și sotează legumele la foc moderat timp de 10 minute, pana se înmoaie. Pune și lintea în cratiță și mai sotează timp de 1-2 minute. Toarnă supa peste ingrediente și fierbe totul, fără capac, timp de 20-25 de minute pana ce lintea e fragedă și cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită.

4. Scoate rata de la cuptor și lasă pulpele sa se răcească in grăsime. Când devin manevrabile, transfera-le într-o tava pentru friptura. Mărește intensitatea cuptorului la 180°C. Dă-le la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenesc uniform, iar pielea devine crocantă.

5. Pentru merele și ceapa caramelizate, pune untul și uleiul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu zaharul, și pune tigaia pe foc mic, amestecând pana când zaharul se topește. Adaugă ceapa și merele împreună cu un strop de zeamă de lămâie și sotează-le timp de aproximativ 5 minute, pana când merele devin aurii.

6, Pentru a servi, pune lintea pe farfurii, așează câte o pulpă de rață deasupra și aranjează mere și ceapa caramelizată pe margini.

Poftă bună!