Înapoi la rețete
Plăcintă cu vânat
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: medie
Ingrediente

- 100 ml Floriol Vitamina E

- 1 kg carne de vânat*, tăiată cuburi

- 2 cepe, tocate

- 1 morcov, tocat

- 1 țelină apio, tocată

- 500 ml bere neagră

- 3 linguri oțet de vin

- 2 linguri gem de coacăze

- Un praf de nucșoară măcinată

- Cimbru proaspăt

- 500 g aluat foietaj

- Un ou bătut cu lapte

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade.

2. Încălzește 2 linguri de Floriol Vitamina E într-o tigaie și prăjește carnea în 2-3 tranșe.

3. Între timp, încălzește încă 2 linguri de Floriol Vitamina E într-un vas adânc de cuptor.

4. Adaugă ceapa, morcovii, țelina, sare și piper și gătește 10 minute.

5. Adaugă făina și muștarul și gătește pentru încă 2-3 minute.

6. Adaugă carnea, apoi berea neagră, oțetul, gemul, un vârf de cuțit de nucșoară rasă, cimbru, sare și piper.

7. Pune capacul și dă totul la cuptor o oră și jumătate.

8. Apoi, ia capacul și mai lasă încă o oră la cuptor.

9. Scoate oala din cuptor și las-o la răcit.

10. Crește temperatura cuptorului la 200 de grade.

11. Pentru a asambla plăcintele, poți folosi fie o tavă rotundă mare, fie mai multe, mici.

12. Pune umplutura în tava dorită, apoi aluatul deasupra.

13. Pensulează aluatul cu ou bătut cu lapte și lasă la copt, în cuptor, 30-35 de minute.

*carnea de vânat poate fi înlocuită cu mânzat sau vită.

Poftă bună!