Înapoi la rețete
Pizza cu crustă din conopidă
Timp de preparare: o oră și 30 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- Pentru crustă: 700g conopidă   

- 1 ou   

- 100 brânză de capra cremoasă   

- 2 linguri de ulei Floriol cu ulei de măsline  

- 1/2 linguriță de oregano uscat   

- 1/2 linguriță de busuioc uscat   

- sare   

- piper   

- Pentru topping: 1/2 de piept de pui fiert   

- 150g mozzarella   

- 2-3 ciuperci proaspete   

- 50g măsline fără sâmburi tăiate în rondele   

- pătrunjel tocat   

- 2 linguri de ulei Floriol cu ulei de măsline   

- 1/2 linguriță de oregano uscat   

- 1/2 linguriță busuioc uscat   

- Pentru sosul de pizza: o conserva de roșii în bulion/ sau roșii pasate (400g)   

- o linguriță de pudră de usturoi   

- puțin busuioc, oregano uscate   

- sare  

Mod de preparare

În primul rand prepară crusta. Desfă conopida în buchețele, spal-o bine și mărunțește-o foarte bine in robotul de bucătărie pana va avea textura mălaiului.

Pune conopida mărunțită într-o oală cu aprox 1 litru de apă clocotită și fierbe-o pentru 8-10 minute. Scurge conopida printr-o sită și încearcă sa scurgi cat mai mult din lichid. Lasă conopida să se răcească puțin, apoi pune-o într-un prosop curat, aduna colțurile prosopului, strange conopida într-o bilă și strânge bine prosopul pentru a scurge cât mai mult lichid posibil.

Pune conopida scursă într-un bol, adaugă brânză de capră sfărâmată, oul bătut, busuiocul, oregano, sare si piper.

Amesteca bine totul cat să obții o compoziție omogenă. Transferă compoziția într-o tavă de pizza tapetată cu hârtie de copt și întinde-o cât mai uniform posibil. Dă tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30-40 de minute, cât să se rumenească ușor crusta. Când este gata, scoate-o din cuptor și las-o sa se răcească complet. Când este rece, înlătură ușor hârtia de copt și pune din nou crusta în tavă.

Pentru sosul de pizza, pune uleiul Floriol cu ulei de măsline, conserva de roșii mărunțită în prealabil în robot, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, sare și piper într-o cratiță mică. Fierbe amestecul cât se se îngroașă puțin.

Pentru topping, taie pieptul de pui în cubulețe și amestecă-l cu sare, busuioc oregano, pătrunjel proaspăt tocat și ulei Floriol cu ulei de măsline. Taie ciupercile în lamele subțiri și mărunțește mozarella la robot sau dă-o prin răzătoare.

Pune sosul de pizza peste crustă de conopidă, adaugă mozarella rasă, pieptul de pui, măslinele, iar la sfârșit lamelele de ciuperci frumos aranjate.

Dă pizza la cuptor pentru 10-15 minute la 220 de grade cat sa se topească brânza și să se gătească ciupercile.

Poftă bună!