Înapoi la rețete
Piept de pui cu ciuperci sălbatice și sos de tarhon
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- Ulei Floriol Omega 3 și 6  

- 6 bucăți de piept de pui dezosat  

- 3 cepe mici (hașme), tăiate felii  

- 3 căței de usturoi, tăiați felii  

- 500 ml supă de pui  

- 200ml vin alb sec  

- 150ml smântână  

- 250g ciuperci sălbatice, mari, feliate în jumătate  

- Câteva crenguțe de tarhon proaspat  

- 1 linguriță de muștar Dijon  

- Sucul de la o jumatate de lămâie  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.

2. Încălzește uleiul Floriol Omega 3 și 6 într-o tigaie, la foc mare, și gătește puiul, cu pielea în jos, timp de 3-5 minute până când devine auriu.

3. Mută puiul într-un vas de copt cu pielea în sus pentru a-l băga la cuptor timp de 20-25 de minute până când bucățile sunt pătrunse bine. Lasă puiul să se odihnească 5 minute.

4. Adaugă câteva linguri de ulei Floriol Natural Bogat in Vitamina E în tigaie, ceapa și usturoiul, apoi gătește totul timp de aproximativ 7 minute.

5. Adaugă supa de pui și vinul alb, mărește focul, apoi redu-l timp de 15-20 de minute până când gustul de alcool a dispărut. Adaugă smântâna.

6. Între timp, încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mare şi adaugă ciupercile. Gătește-le timp de 5-8 minute, amestecându-le din când în când.

7. Adaugă tarhon, muștar și puțin suc de lămâie la sos, apoi gustă și condimentează.

8. Servește preparatul pe un platou mare.

Poftă bună!