Înapoi la rețete
Piept de pui cu ciuperci sălbatice și sos de tarhon
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- Ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 6 bucăți de piept de pui dezosat  

- 3 cepe mici (hașme), tăiate felii  

- 3 căței de usturoi, tăiați felii  

- 500 ml supă de pui  

- 200ml vin alb sec  

- 150ml smântână  

- 250g ciuperci sălbatice, mari, feliate în jumătate  

- Câteva crenguțe de tarhon proaspat  

- 1 linguriță de muștar Dijon  

- Sucul de la o jumatate de lămâie  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.

2. Încălzește uleiul Floriol natural bogat în vitamina E într-o tigaie, la foc mare, și gătește puiul, cu pielea în jos, timp de 3-5 minute până când devine auriu.

3. Mută puiul într-un vas de copt cu pielea în sus pentru a-l băga la cuptor timp de 20-25 de minute până când bucățile sunt pătrunse bine. Lasă puiul să se odihnească 5 minute.

4. Adaugă câteva linguri de ulei Floriol Natural Bogat in Vitamina E în tigaie, ceapa și usturoiul, apoi gătește totul timp de aproximativ 7 minute.

5. Adaugă supa de pui și vinul alb, mărește focul, apoi redu-l timp de 15-20 de minute până când gustul de alcool a dispărut. Adaugă smântâna.

6. Între timp, încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mare şi adaugă ciupercile. Gătește-le timp de 5-8 minute, amestecându-le din când în când.

7. Adaugă tarhon, muștar și puțin suc de lămâie la sos, apoi gustă și condimentează.

8. Servește preparatul pe un platou mare.

Poftă bună!