Înapoi la rețete
Ouă coapte cu ricotta și ceapă
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
Ingrediente

- 8 linguri ulei Floriol Omega 3 și 6

- 2 cepe galbene tăiate felii

- O linguriță de cimbru

- 400 g crutoane mici

- 400 g ricotta

- 300 g smântână de gătit sau lapte gras

- 4-5 felii de șuncă

- 6 ouă

- Sare și piper

Mod de preparare

1. Unge o tavă mai adâncă cu cca 4 linguri de ulei Floriol Omega 3 și 6.

2. Pre-încălzește cuptorul la 220 de grade.

3. Într-o tigaie mare, încălzește 3 linguri de ulei Floriol Omega 3 și 6 și călește ceapa și cimbrul.

4. Adaugă crutoanele și prăjește-le alături de ceapă pentru câteva minute.

5. Asezonează cu sare și piper.

6. Ia tigaia de pe foc și lasă compoziția la răcit.

7. Într-un bol mediu, amestecă ricotta cu laptele gras/smântâna.

8. Adaugă compoziția de crutoane și ceapă.

9. Toarnă în tavă jumătate din amestec.

10. Peste aceasta, adaugă feliile de șuncă.

11. Acoperă șunca cu restul de compoziție.

12. Pregătește 6 locuri pentru ouă, împingând compoziția cu o lingură.

13. Sparge 6 ouă în locurile (cuiburile) create.

14. Dă totul la cuptor și lasă la copt între 20 și 30 de minute, până când albușurile sunt solide.

Poftă bună!