Înapoi la rețete
Orez cu legume și paprika afumată
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 4 linguri de ulei Floriol Omega 3 şi 6  

- 25g caju  

- 100g porumb dulce  

- 250g baby carrot  

- 2 cepe roșii tăiate în jumătăți  

- 2 fire de ţelină apio tocate mărunt  

- 2 ardei kapia tocați mărunt  

- 3 căței de usturoi  

- o lingură și jumătate de paprika afumată  

- 600g roșii cherry tăiate în jumătate  

- 400g de fasole roșie pre fiartă  

- 300g orez cu bob lung  

- 400ml supă de legume  

- o lingură de oțet de vin roșu  

- 2 linguri de zahăr brun  

Mod de preparare

1. Prăjește caju-ul într-o tigaie până când devine auriu.

2. Lasă-l la răcit apoi toacă-l. Vom avea nevoie de el la finalul reţetei, pentru asezonare.

3. Încălzește o lingură de ulei Floriol în aceeași tigaie.

4. Călește porumbul împreună cu morcovii, apoi pune totul deoparte.

5. Încălzește alte 3 linguri de ulei și călește ceapa și ţelina apio până când acestea devin puţin moi.

6. Adaugă ardeii și usturoiul și călește timp de 5 minute.

7. Adaugă paprika, gătește pentru un minut, apoi adaugă roșiile cherry.

8. Adăugați fasolea, orezul, supa de legume, oțetul și zahărul.

9. Amestecă bine până când totul este combinat.

10. Când compoziția fierbe, redu temperatura și fierbe la foc mic, cu capac, timp de 35-40 de minute.

11. Servește asezonat cu caju-ul.

Poftă bună!