Înapoi la rețete
Morcovi caramelizați, cu sos de mujdei cu iaurt și mărar
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute     Dificultate: Complexă
Ingrediente
  • Pentru morcovii caramelizați: 20-25 de morcovi mici (baby carrots)   
  • 1/2 linguriță de ghimbir praf  
  • 1/2 lingură de miere  
  • sare  
  • piper  
  • 3 linguri de ulei Floriol Omega 3 și 6  
  • 1 lingură de zeamă de lămâie  
  • Pentru mujdei: 1 căpățâna de usturoi   
  • iaurt (400 ml)  
  • ulei Floriol Omega 3 și 6  
  • mărar deshidratat  
  • sare  
Mod de preparare

Amestecă uleiul cu mierea, sarea, piperul, ghimbirul și zeama de lămâie și toarnă totul peste morcovii curățați și spălați. Lasă-i la cuptor timp de 30–45 de minute – în funcție de cât de crocanți îi preferi. Între timp, te poți ocupa de mujdei:

Curăță usturoiul, zdrobește-l și amestecă-l bine-bine cu ulei. Adaugă sarea și mărarul, apoi iaurtul.

Presară-l peste morcovii caramelizați, proaspăt scoși din cuptor. Nu-ți mai urăm, pentru că vei avea cu siguranță poftă bună!

Poftă bună!