Înapoi la rețete
Morcovi caramelizați, cu sos de mujdei cu iaurt și mărar
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute     Dificultate: Complexă
Ingrediente

- Pentru morcovii caramelizați: 20-25 de morcovi mici (baby carrots)   

- 1/2 linguriță de ghimbir praf  

- 1/2 lingură de miere  

- sare  

- piper  

- 3 linguri de ulei Floriol Omega 3 și 6  

- 1 lingură de zeamă de lămâie  

- Pentru mujdei: 1 căpățâna de usturoi   

- iaurt (400 ml)  

- ulei Floriol Omega 3 și 6  

- mărar deshidratat  

- sare  

Mod de preparare

Amestecă uleiul cu mierea, sarea, piperul, ghimbirul și zeama de lămâie și toarnă totul peste morcovii curățați și spălați. Lasă-i la cuptor timp de 30–45 de minute – în funcție de cât de crocanți îi preferi. Între timp, te poți ocupa de mujdei:

Curăță usturoiul, zdrobește-l și amestecă-l bine-bine cu ulei. Adaugă sarea și mărarul, apoi iaurtul.

Presară-l peste morcovii caramelizați, proaspăt scoși din cuptor. Nu-ți mai urăm, pentru că vei avea cu siguranță poftă bună!

Poftă bună!