Înapoi la rețete
Miel cu gem de smochine
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: Complexă
Ingrediente
  • 100 g de couscous   
  • 7-8 cotlete de miel  
  • 2 linguri de ulei Floriol natural bogat în vitamina E  
  • 4 linguri de gem de smochine sau smochine din conservă amestecate cu 1-2 linguri de apă  
  • 2 linguri de oțet balsamic  
  • 1/2 ceapă roșie  
  • o mână de roșii cherry  
  • zeamă și coajă de la 1/2 lămâie  
  • o legătură de mentă proaspătă  
Mod de preparare

Pune 100ml de apă fiartă peste couscous, acoperă cu un capac și lasă-l să se înmoaie. Între timp, ocupă-te de cotlete: freacă-le cu ulei Floriol Floarea-Soarelui și ierburi aromatice, apoi pune-le la foc timp de 3 minute pe fiecare parte, turnând încet și gemul de smochine.

Adaugă și oțetul în tigaie, dar în ultimul minut. Pune cotletele pe farfurie și toarnă peste ele sosul care a rămas în tigaie.

Amestecă apoi couscous-ul cu ceapă, roșiile, zeama și coajă de lămâie, plus mentă zdrobită. Poți servi și cu legume călite ușor. Bucură-te de rețetele gătite cu Floriol, delicioase și apetisante!

Poftă bună!