Înapoi la rețete
Măsline pane umplute cu branză
Timp de preparare: 40 de minute     Dificultate: usoara
Ingrediente
  • 400-500g măsline verzi sau negre mari, fără sâmburi  
  • 100g brânză feta, mozzarella sau cascaval  
  • 4 ouă   
  • 1l ulei Floriol Vitamina E   
  • 6 linguri de pesmet   
  • 3 linguri fulgi de porumb  
  • 6 linguri de făină   
  • Sare, piper, fulgi de chilli   
  • Pentru sosuri aveți nevoie de: 6 linguri de maioneză de casă   
  • ½ linguriță sos sriracha   
  • 1 linguriță muștar   
  •   
Mod de preparare

1. Puneți într-un bol făina cu sarea, piperul și fulgii de chilli. În alt bol puneți pesmetul și fulgii de porumb mărunțiți bine, iar într-un alt bol puneți ouăle și bateți-le ușor cu un tel sau o furculiță.

2. Tăiați brânza în bucățele potrivite astfel încă să intre lejer în măsline. Umpleți fiecare măslină cu brânză.

3. Treceți fiecare măslină prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmetul mestecat cu fulgii de porumb.

4. Puneți la încins o tigaie adâncă cu ulei. Odată ce acesta s-a încins puneți măslinele, câte 10-15 deodată și prăjiți-le pe toate părțile până devin aurii, va dura doar câteva secunde.

5. Scoateți măslinele pe servete de hârtie. Pentru sosuri amestecați 3 linguri de maioneză cu muștar și celelalte linguri de maioneză cu sosul iute sriracha.

Poftă bună!