Înapoi la rețete
Friptură de miel cu usturoi pe pat de cartofi aromatizați
Timp de preparare: 2 ore și 15 minute     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- 6 linguri de ulei Floriol cu Vitamina E

- O pulpă de miel cu os (aprox. 2 kg)

- 400g cubulețe de carne de miel

- 2 kilograme de cartofi

- 300g morcovi

- 700ml de supă clară de vită, miel sau legume

- 5 căței de usturoi

- O lingură de cimbru

- O lingură de rozmarin

- 2 cepe mari, tocate mărunt

- 3 linguri făină

- 2 linguri de sos Worcestershire

- Sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade.

2. Între timp, crestează pulpa în câteva locuri și introdu în crestături rozmarin, cimbru, sare, piper și cățeii de usturoi. Condimentează după gust. Așază carnea în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu și introdu-o la cuptor.

3. Călește ceapa într-o tigaie cu cele 6 linguri de ulei Floriol Vitamina E. După ce se rumenește ceapa, pune-o într-o tavă separată.

4.Călește cubulețele de miel și adaugă-le în tava în care este ceapa. Adaugă morcovii, cartofii tăiați felii, lingurile de făină, restul usturoiului, rozmarin și cimbru. Condimentează cu sare si piper după gust.

5. Amestecă supa cu o lingură de ulei Floriol Vitamina E și sosul Worcestershire și lasă-le să clocotească împreună. Toarnă rezultatul în tava în care sunt cartofii, acoperă-i cu folie de aluminiu și coace-i timp de o oră.

6. După o oră, renunță la folia de aluminiu de pe friptură și cartofi și mai coace-le timp de 45 de minute, până când se rumenesc perfect.

Poftă bună, poftă de mulțumire, poftă de viață!

De Paște, nu uita să le mulțumești celor care au pus întotdeauna suflet în tot ceea ce ți-au gătit.

Poftă bună!