Înapoi la rețete
Curry
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente
  • O lingură de Floriol  
  • o ceapă roșie mare, tocată  
  • 2 căni de dovleac tocat mare  
  • o lingură de ghimbir ras  
  • 2-3 linguri de pastă de curry roșu  
  • jumătate de lingură de curry galben  
  • o cutie de lapte de cocos  
  • trei sferturi de cană de supă de legume sau pui  
  • 2 linguri de sos de pește  
  • 2 linguri de zahăr  
  • 3-4 căni baby spinach  
  • orez basmati fiert  
  • o cutie de năut  
  • coriandru proaspăt și lime pentru plating  
Mod de preparare

1. Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă.

2. Toacă și călește ceapa timp de 5-6 minute.

3. Adaugă dovleacul și ghimbirul.

4. Amestecă.

5. Adaugă pasta de curry roșu, curry-ul galben și amestecă până când dovleacul este acoperit uniform.

6. Adaugă boabele de năut.

7. Continuă să gătești 2-3 minute

8. Adaugă supa, laptele de cocos, sosul de pește și zahărul.

9. Coboară flacăra și gătește acoperit timp de 12-18 minute.

10. Adaugă baby spinach-ul și amestecă.

11. Servește alături de orez basmati și alune zdrobite, coriandru proaspăt și lime.

Poftă bună!