Înapoi la rețete
Clătite cu cacao, mascarpone și sos de fructe de pădure
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușor
Ingrediente

- Jumătate de cană de făină  

- Un sfert de cană de cacao  

- 4 lingurițe zahăr pudră  

- 3 ouă  

- 2 linguri de Floriol natural bogat în vitamina E  

- Trei sferturi cană de lapte  

- 200g mascarpone  

- 150g ciocolată amăruie  

- 150g frișcă lichidă, ținută în frigider în prealabil   

- Sosul de fructe de pădure: 200g fructe de pădure  

- 2 lingurițe zahăr  

Mod de preparare

1. Cerne făină și zahărul într-un bol.

2. Amestecă ouăle ușor bătute, 2 linguri de Floriol și laptele într-un recipient separat.

3. Amestecă ingredientele lichide cu cele solide,, învârtind constant.

4. Lasă amestecul să se odihnească 30 de minute.

5. Adaugă o tigaie pe foc și unge-o cu puțin ulei Floriol natural bogat în vitamina E.

6. Pune aluatul în tigaie pentru a obține clătite subțiri și elastice.

7. Pentru sos, topește la bain-marie ciocolată amăruie împreună cu 50 ml , frișcă și lasă-o deoparte pentru a se răci.

8. Separat, într-o oală adaugă 2 lingurițe de zahăr pudră și fructele de pădure și lasă-le pe foc până când obții un sos fin, amestecând în continuu, pentru a un se lipii sau arde.

9. Adaugă în vasul pentru mixer 100ml smântână lichidă pentru frișcă
(ținută în prealabil in frigider), brânză mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră și amestecă la viteză mare aproximativ 1 min, până se omogenizează smântâna lichidă cu mascarpone.

10. Opțional, poți adăuga esență de vanilie pentru un plus de gust.

11. Pentru preparearea finală a clătitelor, întinde un strat fin de cremă de mascarpone cu frițcă peste care adaugă o lingură de sos.

12. Rulează sau împăturește în triunghiuri și asezonează cu sosul de ciocolată.

Poftă bună!

Poftă bună!