Înapoi la rețete
Cheesecake vegan
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

Primul Strat:

- 300gr curmale fără sâmburi

- 300gr nuci pecan

- O lingură de sare

Al doilea strat:

- 500gr nuci caju crude (înmuiate peste noapte)

- 50gr Floriol Vitamina E

- 100gr lapte de cocos

- 100gr sirop de arțar

- O lingură de extract de vanilie

- O lingură de sare

Al treilea strat:

- 2 linguri scorțișoară pudră

- O lingură pudră de ghimbir

- O lingură nucșoară rasă

- O jumătate de lingură cuișoare măcinate

 

Frișcă de cocos:

- 250gr lapte de cocos rece

- O lingură sirop de arțar

Mod de preparare

Primul strat:

1. Toacă curmalele într-un robot de bucătărie.

2. Adaugă nucile pecan și procesează până când acestea sunt tocate uniform.

3. Adaugă amestecul la baza unei tăvi de tort.

4. Pune tava în frigider cât timp pregătești umplutura.


Al doilea strat:

1. Adaugă nucile caju, laptele de cocos, siropul de arțar, sarea, extractul de vanilie și uleiul într-un blender.

2. Procesează totul la viteză înaltă.

3. Toarnă JUMĂTATE din conținutul blenderului în tava de tort.

4. Uniformizează totul cu o spatulă.

5. Pune tava în frigider pentru cel puțin 30 de minute.


Al treilea strat:

1. Adaugă scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele în restul umpluturii de caju din blender.

2. Procesează până când amestecul devine portocaliu.

3. Scoate tava din frigider și adaugă restul umpluturii.

4. Uniformizează totul cu o spatulă.


Definitivare:

1. Pune tava în congelator pentru cel puțin 3 ore.

2. Scoate din congelator cu 20 de minute înainte de servire.

3. Decorează cu jumătăți de nuci pecan.

4. Pentru frișca de cocos, adaugă partea solidă a unei conserve de lapte de cocos rece într-un blender/mixer împreună cu sirop de arțar.

5. Procesează până când conținutul devine cremos, pune o lingura din frișca obținută deasupra cheesecake-ului și savurează din plin.

Poftă bună!