Înapoi la rețete
Cheesecake vegan cu zmeură și clementine
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: ușoară
Ingrediente

Topping

- 100 g caju nesărat

- 175 g cremă de nucă de cocos

- 150 g brânză cremă vegană

- 1 lingură de făină de porumb

- 1 linguriță esență de vanilie

- 70 ml sirop de arțar

- 50 ml Floriol Vitamina E

- Zeama unei jumătăți de lămâie

- 200 g zmeură

- 2 linguri zahăr pudră

Blat

- 200 g ovăz

- 75 g zahăr pudră

- 50 ml Floriol Vitamina E

Mod de preparare

1. Pune cajuul într-un bol mare și acoperă totul cu apă fierbinte.

2. Lasă la înmuiat o oră.

3. Încălzește cuptorul la 180-200 de grade.

4. Pune hârtie de copt pe baza unei forme de tort (tavă adâncă de 4 cm și 20 cm în diametru).

5. Pentru a crea blatul, pune ovăzul , zahărul și un vârf de sare într-un robot de bucătărie.

6. Procesează până obții o pudră fină.

7. Adaugă Floriol Vitamina E și continuă să procesezi până când uleiul este încorporat.

8. Adaugă ușor 3-4 linguri de apă, până când obții un aluat fărâmicios.

9. Apasă aluatul în baza tăvii cu spatele unei linguri.

10. Dă tava la copt până când blatul devine auriu, apoi lasă la răcit.

11. Redu temperatura cuptorului la 160-180 de grade.

12. Scurge cajuul, apoi pune-l într-un blender împreună cu crema de cocos, brânza cremă, făina de porumb, vanilia, siropul de arțar și Floriol Vitamina E.

13. Procesează până când obții un amestec cremos și fin.

14. Toarnă amestecul peste blat și dă totul la copt o oră sau până când marginea începe să prindă culoare.

15. Lasă la răcit 3 ore sau peste noapte.

16. Pune zmeura și zahărul într-un bol și încălzește-le la microunde 1:30 minute la cea mai mare setare.

17. Amestecă și lasă la răcit, apoi toarnă peste cheesecake.

18. Decorează cu fisticul tocat și clementinele confiate.

Poftă bună!