Înapoi la rețete
Cartoful dulce multe vitamine aduce
Timp de preparare: 1 oră 20 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 60ml ulei Floriol îmbogățit cu vitaminele D, A și E

- 1 căpățână de usturoi

- 6 cartofi dulci mici curățați

- 5g chimen

- 8g sare

- 3g paprika

- 65g iaurt grecesc

- 5g pătrunjel mărunțit

- 4g piper negru

- coajă de lămâie rasă (pentru ornat)

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.

2. Taie vârful căpățânii de usturoi până când cățeii sunt la vedere. Presară o lingură de ulei Floriol cu vitaminele D, A și E peste aceasta. Învelește usturoiul în folie de aluminiu și pune-l în tava pregătită anterior.

3. Fă o tăietură în cartofi la fiecare 3-4 mm, dar nu până la capăt. Pune-i pe tavă lângă usturoi.

4. Amestecă sarea, chimenul, paprika și restul de ulei Floriol cu vitaminele D, A și E într-un bol mic și toarnă-l peste cartofi până aceștia sunt acoperiți complet. Asigură-te că uleiul ajunge și printre tăieturi!

5. Bagă tava la cuptor. După 30 de minute scoate usturoiul și lasă-l la răcit. Mai lasă cartofii la copt pentru încă 20-25 de minute, până când interiorul acestora este moale și exteriorul devine crocant.

5. Scoate interiorul usturoiului și pune-l într-un bol. Adaugă iaurtul, un vârf de sare, pătrunjelul și piperul. Amestecă-le până când se omogenizează.

6. Scoate cartofii de la cuptor și toarnă sosul de iaurt peste. Ornează cu coaja de lămâie și, opțional, mai mult pătrunjel.

Poftă bună!