Înapoi la rețete
Brioșe energizate și vitaminizate
Timp de preparare: 1 oră 45 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 500g de făină

- 1 linguriță de praf de copt

- 250g de iaurt

- 250g de zahăr

- 150ml de lapte

- 1 linguriță de esență de vanilie

- 125g ulei Floriol Vitamina E

- 1 lingură de cafea instant

- 1 lingură de apă

Mod de preparare

1. Amestecă făina cu praful de copt într-un bol.

2. Pune apă peste cafeaua instant și amestecă până când se omogenizează.

3. Într-un bol amestecă iaurtul cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adaugă laptele, uleiul Floriol Vitamina E cu esența de vanilie și amestecă-le bine.

4. Preîncălzește cuptorul la 170 grade. Între timp, adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, pentru a nu se forma cocoloașe.

5. Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă de brioșe, până la jumătate. Lasă jumătate de spațiu liber.

6. Adaugă cafeaua instant în restul de compoziție și toarnă compoziția deasupra celei puse deja în tavă.

7. Lasă brioșele la cuptor pentru 15 minute. Dacă aluatul este încă umed, atunci când îl testezi cu o scobitoare, mai lasă-le 2-3 minute, apoi sunt gata de servire.

Poftă bună!